Window farming στο hackerspace.gr

Η ομάδα GreenHack του hackerspace.gr προχώρησε στην δημιουργία μιας συσκευής window farming για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών και όχι μονο.

Το window farming είναι η τεχνική υδροπονικής καλλιέργειας φυτών στα παράθυρα κτηρίων εκμεταλλευόμενοι το φως και τις ελεγχόμενες συνθήκες που επικρατούν σε κλειστούς χώρους. Στην υδροπονική καλλιέργεια το εμπλουτισμένο με θρεπτικά στοιχεία νερό διοχετεύεται στις ρίζες το φυτών από μια δεξαμενή και ανακυκλώνεται. Από τα κύρια οφέλη της μεθόδου αυτής είναι η ταχεία και σταθερή παραγωγή φυτών περισσότερους μήνες του χρόνου από τις συμβατικές μεθόδους που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μια βιώσιμη εναλλακτική λύση ειδικά σε για τις ανάγκες καλλιέργειας σε αστικό χώρο.

 

Πέρα όμως από την υδροπονία ένα ακόμη πιο φιλόδοξο project στο hackerspace.gr είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος αεροπονίας το οποίο αν και ποιο περίπλοκο αυξάνει ακόμη περισσότερο την απόδοση της καλλιέργειας.

Αν ζείτε στην Αθήνα ή την επισκέπτεστε ίσως είναι καλή ιδέα να επισκεφθείτε το χώρο του hackerspace.gr στον Άγ. Ελευθέριο στην Αθήνα, ο χώρος είναι ανοιχτός σε όλους και μάλιστα χωρίς οικονομική επιβάρυνση αρκεί να είναι κάποιο από τα μέλη του μέσα.

 

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com