Η Tesla Motors «ανοίγει» το δρόμο για οpen-source δράσεις και εργαλεία στην ηλεκτροκίνηση

TESLA«Η Tesla δεν θα κινήσει αγωγές για πατέντες ενάντια σε όποιον, με καλή πίστη, θελήσει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία μας». Με αυτή τη δραστική απόφαση, η Τesla Motors, η γνωστή κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προχώρησε πρόσφατα στο άνοιγμα των 203 έως τώρα κατοχυρωμένων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που διαθέτει, τονίζοντας ότι η δέσμευσή της για δωρεάν χρήση των πατεντών της από κάθε ενδιαφερόμενο αφορά και σε μελλοντικές καινοτόμες ιδέες της εταιρίας.

Σύμφωνα με τον Elon Musk, ιδρυτή της Tesla Motors, το άνοιγμα των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας αυτής της πρωτοπόρου σε καινοτομίες εταιρίας έχει στόχο να επιταχύνει την προώθηση της ηλεκτροκίνησης σε παγκόσμιο επίπεδο και να ενισχύσει την εξέλιξη μιας ανοικτής και καινοτόμου τεχνολογικής πλατφόρμας.

Θέλοντας να τραβήξει στο δικό της δρόμο την υπόλοιπη αγορά αυτοκινήτων, η Tesla Motors θεωρεί ότι η κίνησή της αυτή, στο πλαίσιο μιας γενικότερης open-source κίνησης στον τεχνολογικό τομέα, μπορεί να οδηγήσει και σε σημαντικές συνεργασίες με άλλους κατασκευαστές προς όφελος όλων. Εξάλλου, ο Elon Musk θεωρεί ασφαλή την έως τώρα εξέχουσα θέση της εταιρίας, καθώς, όσο η Tesla συνεχίζει να καινοτομεί με μεγάλη ταχύτητα και να διευρύνει τα όρια της τεχνολογίας, θα «ακυρώνει» η ίδια τις προηγούμενες πατέντες της και θα παραμένει μπροστά από τους ανταγωνιστές της.

«Η Tesla Motors δημιουργήθηκε προκειμένου να προωθήσει την ιδέα των βιώσιμων μεταφορών. Αν ανοίξουμε το δρόμο για τη δημιουργία μιας ελκυστικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων, αλλά γεμίσουμε το δρόμο με εμπόδια μέσω πνευματικών δικαιωμάτων για να αποτρέψουμε άλλους, τότε η εταιρία θα κινείται ενάντια στον ίδιο της το στόχο», κατέληξε ο Elon Musk, κλείνοντας μια σημαντική ανακοίνωση για τη σημασία της ανοικτότητας στον τομέα της καινοτόμου τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com